Turisme - Parc muntanya de sal

La visita al Parc Cultural de la Muntanya de Sal, dins les antigues instal·lacions de Mina Nieves, ens ofereix la possibilitat de conèixer els afloraments salins de Cardona i el singular patrimoni natural i material que fan d'aquest indret un lloc únic en el món.

La geologia, la minerologia, la botànica i la història tenen en aquest recinte un punt de trobada en el context de l'explotació que l'home ha fet d'aquest mineral des del Neolític fins arribar a l'explotació industrial.

A Cardona, el recinte Mina Nieves vaser una de les explotacions de sals potàssiques més importants d'Europa fins a l'any 1990. Hom hi pot contemplar una meravella de la natura: La Muntanya de Sal, diapir situat a la Vall Salina.

El visitant podrà gaudir d'una exposició cronològica de fotografies des dels orígens de l'explotació de la sal a Cardona, així com els pous d'extracció (Alberto i Mª Teresa) i la maquinària d'un d'ells. Els visitants seran traslladats a 86 m de profunditat en vehicles especials.

Els vehicles els deixaran a la Vall Salina, des d'on podran admirar un increïble aflorament salí: la Muntanya de Sal. A continuació, s'equiparan amb un casc miner i entraran a l'interior de la Muntanya per recórrer uns 500 m de galeries, on podran gaudir de les espectaculars estalactites i estalagmites, així com de les diferents vetes de sals: sòdiques, potàssiques i magnèsiques.

Tots els textos i les fotografies d'aquesta entrada pertanyen al web del Parc Cultural de la Muntanya de Sal: http://www.salcardona.com/

Una magnífica oportunitat per veure tots aquests minerals amb un gust tan característic.

No hay comentarios:

Publicar un comentario