Turisme - Pla de Barcelona


El Departament de Politica Territorial i Obres Públiques (DPTOP) i la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona han instal•lat a l’Observatori Fabra un plafó que reproduiex la geologia del pla de Barcelona.

El plafó, elaborat per l’Institut Geològic de Catalunya, permet al ciutadà informar-se sobre la composició del subsòl barceloní i el seu procés de formació, mentre disposa d’una visió directa del pla de Barcelona:

L’extraordinària ubicació de l’Observatori ens permet contemplar una panoràmica real de l’extensió que ocupa la ciutat de Barcelona i completar-la amb la informació que oferirà el plafó, configurat per tres blocs independents.
La informació d’aquests tres blocs ofereix una breu explicació de la història de la geologia de Barcelona, acompanyada d’esquemes que faciliten la comprensió dels esdeveniments geològics.També es poden consultar els tipus de materials que configuren el subsòl barceloní i la gènesi del relleu del pla de Barcelona.

Bloc 1:

Bloc 2:
Bloc 3:
Per visitar aquest plafó cal aproparse a l'Observatori Fabra.
Si voleu accedir en cotxe, compte perque hi ha un cadenat que nomès queda obert en horari d'apertura de l'Observatori. A peu no tindreu cap problema.

No hay comentarios:

Publicar un comentario