Mina Coscollada - Badalona

Ja fa molts i molts anys que coneixíem aquesta mina i es que quan un era més jove, el mitjà de transport habitual era la bicicleta de muntanya i Badalona era després de Collserola, la muntanya més propera i accessible des de casa.


L'Alberto i el Manel, que anaven a un gimnàs de Badalona quan feien judo, em portaben per aquestes muntanyes per pedalar i la veritat és que per aquestos boscos granítics hi han molt afloraments interessants i moltes pedreres de granit.

Montigalà, Sant Jeroni, Sant Onofre, La Vallensana, el collet de la Malesa i La Coscollada, tot un clàsic en BTT, un clàsic de fa 15 anys!!! i d'aquí són els minerals potser més antics de la meva col·lecció, de quan etiquetaba les peçes pel revers amb un número sobre esparadrap: Així doncs, dintre del Parc de la Serralada de Marina, a tocar del cim de la Coscollada hi ha uns filonets de quars, rics en minerals de coure encaixonats entre els granits. Els minerals citats son calcopirita, pirita, cuprita, goethita, atzurita, calcita, malaquita i quars.
Ara per ara, la mina és barrada per una reixa, però podem remenar a plaer per l'escombrera de la Mina de Coure de la Coscollada, que tot i no ser molt gran, ofereix molts exemplars de petit tamany.

No hay comentarios:

Publicar un comentario