Vitrina de visites - Gener 2019

Pel que fa a l'afició continuem en estat vegetatiu. 2017 i 2018 han estat uns anys agridolços. Només iniciar el 2017 una publicació al DOGC ens fa parar màquines absolutament del tot per centrar-nos en consolidar un interinatge que ja durava prop de 10 anys. Van ser 9 mesos de tensió, nervis i molt d'esforç, per posar-se davant d'un temari, sovint allunyat de la pràctica del dia a dia, extreure una essència raonablement memoritzable i vomitar-la en sis fulles. He de dir que feia anys que no escrivia a mà i aixó es nota, quin mal de mà. Biblioteca amunt, biblioteca avall, insomni i psicosis generalitzada dia si i dia també. Tot podia saltar pels aires però finalment ho vaig aconseguir!!


Aquesta foto és bàsicament el resum dels 9 mesos, tinta i els únics minerals que vaig tastar van ser els de dintre del tub.

L'unica llicència que vaig permetre va ser un descans amb la família a l'estiu, previ a la fi del mon, visitant Altamira, Zumaia, El Soplao, les mines de Buferrera i les Bárdenas Reales, acompanyat d'uns resums que cada nit rondaven pel cap.



El premi final, el meu nom publicat al DOCG a pocs dies dels 40, aniversari amb TOTA la familía i per celebrar-lo un nadal inoblidable sota zero a Laponia, amb Santa i les northern lights i deu dies més d'esbarjo a Baqueira. Potser l'any més intens, complert i millor que recordo.



Al 2018 m'he centrat molt en la minería que envolta la meva pròpia feina, malauradament son projectes que avancen molt lentament i en direccions no sempre ideals des del nostre punt de vista sobre el patrimoni miner i la seva gestió, molt per discutir encara en aquest apartat però des de dintre i pas a pas.



Per tant, llicències fora l'àmbit laboral molt poquetes. Amb molt d'esforç estem preparant les seguents entrades:

Per mineralCAT:

La Mina Elisenda. Molt i molt coneguda, o no tant, o si, o sembla que si pero no...

Per patrimoniminerdecatalunya:

PATRIMONI Transport cable aeri - Cardona Súria (pendent de rematar)
PATRIMONI Transport terrestre per tren FFCC-LACSA (Col·laboració publicada a Hobbytren)

Per vitrinamineralCAT:

Continuem amb les FLUORITES CATALANES, tancant 2018 amb diversos intents fallits, on m'he tornat sense trobar-ne ni tan sols restes de les mines, però si amb dos positius un a Petras Albas - Barcelona i un altre a l'antic Sant Andreu del Palomar - Barcelona. Ambdos amb totes les reserves del mon però que certament sota el bino tenen molta i molta bona pinta.

Intentarem completar ELEMENTS
Iniciarem SULFURS i SULFOSALS

El projecte de macrofotografía amb Arduino va quedar muntat i parat arribant al seu tope d'aproximació física i òptica al gener del 2017 amb resultats prou dignes però malauradament no vàlids per l'apilament. El seu desenvolupament passa doncs per evolucionar-lo cap a un model de peça fixa i moviment de càmera , en comptes de càmera fixa i peça en moviment (molt mes senzill d'arrencar com a projecte-pilot) i al llarg d'aquests dos anys ja hem replegat una bona ròtula, un objectiu millor per invertir i un rail de qualitat mitja per acoplar la càmera i el corresponent Nema. Faltarà molta feina i temps per posar-lo en òrbita però....

Potser iniciarem un apartat específic sobre el patrimoni miner associat a l'aprofitament de l'aigua, són les MINES D'AIGUA, una disciplina a la que cada vegada estic més lligat.


I per si era poca feina, retomem els estudis universitaris per fer l'adaptació a Grau, així que estat vegetatiu per fora, però absolutament plè per dintre.



Salut
Desembre 2018



No hay comentarios:

Publicar un comentario