Articles imprescindibles


Si fas servir el traductor al castellà de la pàgina, fes click als vincles que et sortiran repetidament dintre les finestres d'error del traductor, així podras seguir correctament el vincle a la pàgina original. Perdoneu les molèsties que aixó provoca, així com alguna de les traduccions que es generen automàticament.

Encetem aquest 2011 amb una idea que tenia fa temps.
Darrerament hi ha tota una sèrie de blogs del gènere amb articles que considero realment bons, però que per diferents motius, sovint es perden per la xarxa i/o no reben la difusió que es mereixen. Es per aixó que amb aquesta voluntat de seguiment d'altres blogs interessants he decidit recopilar un grapat d'articles collonuts per tenir-los ràpidament a l'abast. Hi ha molta llum i molta informació de qualitat a la xarxa...

PD: Els articles son propietat dels seus autors, nomès farè un vincle del blog, i evidentment, si el propietari així ho decideix, retiraré el vincle ràpidament si m'ho demana.

Isaac Camps i el seu molt recomanable blog http://www.blocdecamp.blogspot.com/ té gran quantitat d'articles breus però concisos, potser la geología pràctica millor explicada que he llegit.

http://blocdecamp.blogspot.com/2008/03/ribes-blaves-baix-llobregat.html
http://blocdecamp.blogspot.com/2009/05/icnites-de-coll-cardus-valles.html
http://blocdecamp.blogspot.com/2009/02/les-estunes-pla-de-lestany.html
http://blocdecamp.blogspot.com/2010/09/mina-de-petroli-de-riutort-bergueda.html
http://blocdecamp.blogspot.com/2010/04/el-plioce-mari-del-torrent-de-benet.html


De MTI Blog http://www.mtiblog.com/ practicament caldria vincular-lo integrament perquè és excepcional la feina que hi ha darrera d'aquest web. Sense dubte, un referent nacional.
Pots navegar HORES dintre el mon MTI, no s'acaba mai, per tant, només posaré un vincle molt recent i molt molt revolucionari que obre les portes a la cartografia geológica:

http://www.mtiblog.com/2011/01/sigeco-y-geoveo-cartografia-geologica.html

L'incombustible Pablo Cantero, des de http://www.elmineraldigital.blogspot.com/ posa a tothom al seu lloc des del primer dia i ofereix l'alternativa que busca l'esència de la nostra afició. Barret fora i no us perdeu el seu blog. Nomès un petit tast de les perles que té amagades entre les ja molt extenses lineas del seu espai cada vegada més i més gran. 200% Picapiedra. Enhorabona!

http://elmineraldigital.blogspot.com/2009/11/nuevas-piezas-de-la-cantera-de-camargo.html
http://elmineraldigital.blogspot.com/2009/06/calcitas-de-camargo-cantabria.html
http://elmineraldigital.blogspot.com/2009/06/la-geoduca-acantilados-de-laredo.html
http://elmineraldigital.blogspot.com/2009/06/ambar-de-cuchia-nuevas-piezas-y-fin-de.html
http://elmineraldigital.blogspot.com/2008/10/la-fluorita-asturiana-la-joya-de-la.html

A més d'articles, potser cal també destacar d'altres blogs que tenen una especial cura en el seu disseny i per aixó també mereixen un especial tractament:

No pot faltar a la llista de cap de les maneres el blog de Juan de Laureano i Ana que des de http://mineralesnitana2000.blogspot.com/ fan posible els imposibles. Quines fotografies de LUXE, la qualitat es icomparable. No se que m'agraden més, si les fotografies o els minerals fotografiats. Nomès un tast per obrir boca:

http://mineralesnitana2000.blogspot.com/search/label/Vitrina%20Fluorescentes
http://4.bp.blogspot.com/_o3PftiveJHM/TLieGuF_htI/AAAAAAAACkQ/uj_iMOHHckI/s100/Espesartina+bl+1b.jpg

Amb un disseny de pàgina molt molt acurat i des de http://www.minerals.cat/index.html podem gaudir de la mineralogia catalana en dimensió "gran format". Potser poques actualitzacions, però de qualitat SUPERB.

http://www.minerals.cat/galeria-de-minerals.html

TV3 i el seu programa QUEQUICOM es mereixen una entrada apart i exclusiva, però ara per ara incluirè un grapat de videos... de totes totes, el millor programa divulgatiu de ciencia que he vist mai, tremendament sorprenent.

L'or del Segre:




Radioactivitat a Santa Creu d'Olorda:



Aniré afegint de tant en tant alguna joia més de les que pululen per la xarxa.
Gaudiu dels vincles.

1 comentario: