Turisme - Museu Blau de BCN



Ja tenim obert el nou museu de Ciències Naturals de Barcelona!




Despres de llegir alguna crítica destructiva sobre el nou museu hem anat a veure si el tema és tan escandalós com diuen, aquí tenim cinc cèntims de les crítiques:




L'iluminació de les vitrines es insuficient perque nomès s'iluminen amb leds des de la part superior, les etiquetes son metàliques i fan ombra a les peces que tenen per sota.




L'ordre d'exposició de les vitrines es difícil de digerir i cal veure la col·lecció amb tranquilitat. Les peçes es troben col·locades arbitrariament i en una posició incorrecta perque s'han col·locat esteticament però sense coneixement en minerals.




Les roques apareixen a l'alçada dels ulls, mentres que exemplars espectaculars queden fora d'una posició còmode, hi ha juntes als vidres, tot es molt fosc...




Entre tanta deficiència hi haurà alguna cosa interessant? Donc sí, la teoría de l'evolució arriba al museu de ciències i descarta el format clàssic de vitrina de fusta d'església, tubs fluorescents i elements estàtics escrupulosament ordenats, rígidament classificats i absolutament fora d'un context global natural.




Quina bajanada, una classificació basada en ambients geológics i unitats morfoestructurals obviant la química mineral! És tan important saber-se totes les formules dels minerals! Senyors, que al gran públic l'exces d'informació l'aborreix, que l'individu que vol saber ja s'espavila i busca i remena, no patiu per aixó, primer cal que el personal no passi per davant d'una vitrina monocroma sense cap atractiu visual!




Que creieu, que discuteixen si el cristall que tenen davant es del sistema cúbic o si te més proporció de Fe que de Mg? Doncs no, el públic fa com al mercat, primer mira i si l'agrada el que veu, s'apropa i compra i si ja no l'agrada l'aspecte general que veu, passa per davant i marxa cap a una altra paradeta mes vistosa.




La qualitat dels exemplars és excepcional, els ulls entrenats ja saben on mirar. A mi personalment m'agrada tant el continent com el contingut, que s'han de resoldre alguns aspectes, segurament que sí, però quina por al canvi i que fàcil es la crítica destructiva.




I es que a base de comprar minerals hi ha tants experts al món, i es que fins i tot saben disenyar museus...




Quan passi l'escalfament publicaré mes fotos.....

No hay comentarios:

Publicar un comentario