Guia - Propietats físiques

Propietats físiques - El Gust

Tot i que no és gens recomanable anar llepant les pedres que anem trobant, el cert és que hi ha tot un grup de minerals que es poden identificar mínimament també pel seu gust.

Epsomita i Hexahidrita potser formen part d’aquest grup de minerals identificables mitjançant el seu gust, concretament el seu gust amarg. I perquè son amargs?, doncs perquè ambdós minerals contenen magnesi i el magnesi es absolutament amarg.

L’Hexaedrita es presenta formant eflorescències i fins i tot delicades fibres sobre roques que contenen magnesi, per tant, podem trobar-la sobre roques humides que continguin magnesi, per exemple, als voltants del polígon del Bufalvent a Manresa.

L’altre grup que no pot faltar és evidentment el grup de les sals, es a dir Halita, Silvita i Carnal•lita. Els tres minerals son salats, però el seu regust ve determinat igualment per la seva composició, per tant, tanqueu els ulls i tasteu:

L’Halita és Clorur de Sodi que és la sal comuna de taula, per tant el seu gust es el que normalment associem amb el propiament salat.

La Silvita és Clorur de Potassi, i és el potassi el que li dona un cert gust picant.

La Carnal•lita és Clorur de Magnesi i Potassi hidratat, per tant es picant pel potassi i amarg pel magnesi.

I on podem torturar-nos amb aquest reguitzell salat, amarg i picant?, doncs al
Parc Cultural de la Muntanya de Sal de Cardona.

No hay comentarios:

Publicar un comentario