Vitrina mineralCAT i Taula periòdica


Aviat comença un any nou i aviat també quedarà operativa una nova pàgina que feia temps que tenia ganes de fer.

vitrinamineralCAT serà un nou bloc exclusiu de fotos, on només apareixeràn fotografies dels minerals que anem recollint nosaltres mateixos, i on també publicaré aquells exemplars que he obtingut mitjançant intercanvis o exemplars que molt generosament m'han cedit altres companys, tal i com resa a la corresponent etiqueta.


Aquest darrer punt, és especialment important, ja que hi ha espècies veritablement difícils d'aconseguir i també és evident que a tot arreu no podem arribar. Des d'aquí un miler de gràcies a tots els companys que faràn possible omplir molts buits de la vitrina.

En un principi volia farcir-lo només amb els apilaments que fa mig any vaig començar a fer, pero encara no tenen la qualitat que m'agradaria. El cert però es que el projecte no pot quedar estancat, així que ara aniré penjant una serie de minerals "grans" a una única toma. (>0,5mm)

La microfotografia de qualitat vindrà amb el temps (espero)

Despres de probar moltes i moltes plantilles, no m'ha convençut cap ni una i al final crec que aquesta mateixa que faig servir aquí serà la definitiva, sóc un clàssic.

Encara estic en probes de diseny, madurant els continguts i com endreçar-los, mirant com es veu des del mobil, creant els enllaços mínims i tot aixó... ara per ara només he penjat quatre fotos interessants, però espero que amb el temps us agradi.

Per d'altra banda, també hi ha en marxa un altre projecte, la taula periòdica,


Ara mateix només tinc la portada del menú de la dreta (sense cap vincle) i alguna coseta més... i es que aquest és un projecte titànic. Requereix del seu temps, sobretot pel que fa al treball de camp, doncs no és gens fàcil trobar, per exemple, un mínim de minerals nadius vistosos per fer les corresponents fitxes.

En quant a l'aplicació o element fabricat amb aquest mineral, doncs trobar un objecte "modern" o curiós que efectivament s'elabori avui en dia amb el mineral en questió, no és fàcil. A més hi ha molta literatura copia de copia de copia, arrossegament que m'avorreix profundament i cal donar-li una volteta...El resultat final seràn (espero) dos posters gegants, però això ja dic que és una feina titànica...

Així doncs, espero que us agradi tot plegat!

Publicat: Desembre 2014


No hay comentarios:

Publicar un comentario