Aflorament Barita - Sant Vicenç

Molt encara per explorar.

Moltes vegades hem passat pel costat de la fabrica de ciment i hem vist de lluny aquesta petita cantera de pissarres que hi ha tot just a l'altra banda de la carreta, a la falda del Puig Castellar, un d'aquells cims que estan tan a prop que mai prestem importància.

Ara que les tardes ja son més llargues, decidim aprofitar que venim de la Corbera Desconeguda per parar a veure aquesta petita explotació.

Una primera aproximació ens porta per l'urbanització Granja Garcia, presidida per una espectacular edificació modernista d'Antoni Maria Gallissà Soqué, la Granja García, tot i que no pertany a Sant Vicenç sinó a Cervelló.


Deixem el cotxe al final del camí i anem a peu cap a la cantera. Les vistes sobre la nova fàbrica de ciment és espectacular, es veu perfectament el nou forn vertical, encara que aixó no té cap mèrit, el nou forn es veu des d'arreu del Baix Llobregat. A priori no sembla que rascarem res per aquí, encara que hi ha bons indicis:




Un exhaustiu anàlisi del contacte entre les pissarres i les fil·lites amaga un petit filonet de barita:


Encara que le filonet és poc important amb paciència ens regala un petit cristall:
Potser un exemplar poc espectacular, però amb el valor afegit de la seva ubicació, ja que no en tenim constància de minerals trobats en aquesta localitat, per tant, encara ens queda molt per explorar!

2 comentarios:

  1. A seguir buscando pues, seguro que das con algo un poco más grande. animo compañero.

    ResponderEliminar
  2. Pues ya ves Pablo,

    Mientras por tu tierra os dedicais a ponernos los dientes largos con excepcionales geoducas y diverso material de primera, por aqui vamos haciendo pequeñas salidas fugaces de investigación e inventario de viejos agujeros olvidados. Es lo que yo llamo entrenamiento del ojo y la mente.

    Un placer tenerte entre estas lineas.

    ResponderEliminar